Nej-Firmy

U nás lidé hledají nej firmy. Jste mezi nimi?

V katalogu se nachází 72 713 ověřených firem.

Autoklub Bohemia Assistance, a.s.

Autoklub Bohemia Assistance, a.s.

Autoklub Bohemia Assistance, a.s. byla založena v roce 1994 Autoklubem České republiky za účelem poskytování asistenčních služeb motoristům v nouzových situacích.

V prvních letech činnosti orientovala ABA svůj vztah k zákazníkům heslem „Pomoc motoristům v nouzi“. Náplní této pomoci bylo řešení akutních problémů na silnici v kritických situacích. Rozšiřování nabídky a neustálý tlak na přibližování se potřebám řidičů vedly k prosazení koncepce „ABA - Partner motoristů". Cílem bylo a je poskytovat kvalitní komplexní služby motoristům nejen v nouzových situacích, ale i v každodenním provozu. V roce 2002 se společnost umístila na 1. místě ve své kategorii v anketě 100 obdivovaných firem České republiky a služby byly rozšířeny o nový produkt „Domácí asistence“. Domácí asistence přináší pomoc v situacích spojených s provozem domácnosti, kanceláře, chaty či chalupy a podobně.

V roce 2000 obdržela společnost certifikát kvality ISO 9001. Toto ocenění získala jako první společnost v oboru technických asistenčních služeb pro motoristy v České republice. V roce 2003 byl systém řízení jakosti rozšířen a upraven v souladu s požadavky nové normy a certifikován podle ISO 9001:2000 v oboru „Poskytování komplexních asistenčních služeb, dopravních a turistických informací pro motoristy i veřejnost a jejich další vývoj!“. V roce 2006 se uskutečnil úspěšný recertifikační audit a společnost své kvality obhájila.

Asistenční služby pro motoristy i domácnosti jsou zabezpečovány prostřednictvím smluvních partnerů, kteří jsou strategicky rozmístěni po celé republice. Tito se snaží služby realizovat co nejefektivněji a být co nejflexibilnější k požadavkům zákazníků. V zahraničí je využíváno sítě partnerských asistenčních společností.

V roce 2005 odkoupil ÚAMK a.s. od České konsolidační agentury státní podíl v Autoklubu Bohemia Assistance, a.s. a stal se jejím majoritním vlastníkem s 69% akcií. Cílem transakce byla spolupráce obou dříve konkurenčních společností na partnerském základě a zkvalitnění služeb pro širokou motoristickou veřejnost.

Základní údaje:
IČ: 61859559
DIČ: CZ61859559
Hlavní město Praha

Na strži 1837/9
Praha
14000

Firemní kontakty:
+420 251 028 111
+420 251 028 262

sekretariat@aba.cz
infocentrum@aba.cz

http://www.aba.cz

Ing. Josef Přibyl
generální ředitel

Klíčová slova